Sego Padang

Pirang-pirang ndino iki pengeluaran nggo tuku mangan wengi soyo nambah. Biasane sakdurunge poso wingi, mangan wengi cukup ke warteg (kiro-kiro 60 m soko kost) mbayar mung 10 ewu maksimal. Kui wae mangan wengi wes entuk sego, jangan pare, bandeng/ayam/telor+perkedel.

Lha saiki, piye ora arep mundak pengeluarane. Mangan bengi tuku sego padang terus, soale sing dodolan warteg ganti personel, dadi ga enak hehe. Gek nek sego padang ki yen ora ono mis-misane yo ora enak. Minimal yen sego padang ki lawuhe yo ayam digule. Hmm.. pancene enak tenan sih.. Tapi sing marai ga enak yo mbayare, yoiku 15 ewu sego padang standar lawuh ayam.. Durung yen arep nambah perkedel lan liyane..

Ojo diconto cah, ora apik.. kowe podo yen arep mangan wengi mending tuku sing murah-murah ae, sing penting sehat.. soale yen sego padang terus-terusan selain boros, nyang awak yo marai tambah subur, hehe..

Advertisements

Ojo banjir neh plisss…

Tahun wingi aku mulai kerjo ning Jakarta. Kota sing sering disebut metropolitan, metropolutan kali yo hehe, piss.. Alhamdulillah soyo nyedak keluargo, pulang kampung iso saben 2 minggu pisan. Wes setahun iki alhamdulillah aku manggon ning kramat pulo, daerah rivoli. Alhamdulillah enak, nyaman, strategis (cedak warung mangan), sandal apik ora aman hehe..

Sak suwene ning Jakarta selama setahun kepungkur, pisan aku ngrasakne kebanjiran. Pas lagi usum2e udan ning sasi Februari 2015. Kost2anku kebanjiran.. heh……!!! Walopun (boso jowone opo yo?) mung mrembes, banyune bening, tapi jenenge banjir ki yo tetep banjir. Siap2 masuk angin lah pokoke. Meh nduwe niatan pindah kost2an, tapi lagi arep golek, eh wes ga tau banjir meneh.. yo wes lah ga usah pindah, setahun sekali we…..

Mugo tahun iki ga banjir meneh yo.. Lha wong upoyo ngatasi banjir wes dilakoni karo pak Ahok. Mugo2 upayane tahun ini berhasil, Jakarta bebas banjir.

Pindah Njakarta Bro..

Alhamdulillah per tanggal 1 Juli 2014 aku dipindah nyang njakarta. Lumayan, iso luweh cedak karo kampung halaman. Mulih iso tiap bulan, tiap 2 minggu atau tiap minggu bro.. (sesuai selera dan isi dompet tentunya). Tilik wong tuo, anak lan bojo iso luweh sering insyaAlloh.

Ora kroso, wes 6 tahun masa kerja ning papua barat wes berakhir. Akeh kenangan, konco kerjo karo sohib2 liyone sing susah dilalekno selama neng papua barat. Tapi misale kon balik sih, hehe, maturnuwun ae.. wegah.. Mesakne anak bojo bro, kangene ora karuan yen misale isih nang paran adoho koyo mengkono..

Yo wes lah, alhamdulillah.. alhamdulillah..

Suwi Tenan Ora Ngeblog, Amargo..

Suwe tenan iki wes ora ngeblog cah.. maklum saiki sik dadi mahasiswa je.. mahasiswane wes semester akhir sisan.. uakeh banget kesibukan akhir2 iki.. futsal, pulkam, nyang gazibu, opo meneh yo??? (ra penting)

Tapi beneran lho kon.. selain tesis, tugas-tugas kuliah ora entek-entek.. bar presentasi tugas, isih presentasi seminar.. opo meneh iki wes seminar ke-2, sekitar 2 bulan meneh sidang… oh… tidaaaak…

Tapi yowes lah, dinikmati wae.. pancen yen lulus mengko bakalan kangen masa-masa kuliah… yen lulus..

Tugas SE lagi, lagi-lagi tugas SE

image

Wes mules karo tugas Search Engine project pertama, minggu iki malah nambah meneh tugas untuk project kedua.  Lan bola-bali telat terus ngirime.. Nasib oh nasib.. Tugas project sing ketelu insyaAlloh aku tenanan.. Bismillah..

Menungso Rajin Males

“Aku janji, ngko yen wes tekan ngomah arep sinau tenanan”. Kui sing muni ning pikiranku sak bare ujian tengah semester.. Lha goro2 ne persiapan its sing kurang mateng, uts tak garap sak isone.. Tapi alhamdulillah lancar jaya.. Mungkin iki mergo dongane mboke kali yo.. Suwun ya mbok.. Aku ngeroso dadi menungso sing paling rajin males-malesan.. Aku janji, UAS dmengko arep tenanaaaaaaaannnnn!! 🙂

Suwe Ga Posting

Suwiii tenan aku ga ngupdate blogku. Sampe-sampe aku meh lali nduwe blog iki. Dudu opo-opo. Akhir-akhir iki tugas kuliah akeh banget sampek blokeken. Hoeek..

Blokekene ga cuma kiasan. Iki bener-bener blokeken, moso garap tugas Search Engine mulai esuk jam 10 sampe sesuke esuk jam 6. Ora kon muntah. Masuk angin plus nggreges 2 dino, haduh nelongso tenan. Yoh mugo-mugo mengko yen garap ga ditunda-tunda meneh. Wes yo semene ae.. 🙂

Ledakan yang Diduga Bom Depok

Ngeri juga ndelok berita neng tipi mambengi. Ono berita soal ledakan ning daerah Beji Depok, lan akeh sing ndugo ledakan kui mau asale soko rakitan bom. Wah aku dadi luweh ati-ati yen metu ko ngomah. Iso-iso aku keno periksa karo pak polisi amarga jenggotku sing mirip karo pelaku-pelaku teroris mbiyen-mbiyen.

Tak ceritakne wae yo ngopo aku dadi trauma karo berita-berita sing mambu terorisme ngene iki. Mbiyen pernah kedadean sing menurutku konyol banget, yoiku aku pernah beberapa kali dikiro sang aktor terorisme sing lagi merajalela ning indonesia. Aku pernah diperikso ning bandara soekarno hatta, bandara dominic eduard osok kota sorong, dicurigai di bandara rendani manokwari, dicurigai ning pasar baru jakarta pusat. Asem tenan ik, iku kabeh
mau asline menurutku kedadean paling konyol seng pernah tak alami.

Sing pertama pemeriksaanku oleh petugas bandara di bandara soekarno hatta. Kedadean iku pas aku nglebokne tas ransel ning alat scan sebelum masuk ruang chek in. Nah pas ransel wes mlebu alat scan, tak pikir kok suwe tenan ranselku ning njero. Bareng tak delok-delok petugase, ternyata wonge lagi mloroki tasku jarene ono barang sing mencurigakan ning tasku. Eh ditambah wonge ki mlirak mlirik arah jenggotku. Wah aku lagi paham, ning tasku kan ono batere laptop 2 batang cacahe. Mesti ndarai pemicu bom kui.

Nah pas tase metu ko alat scan mau, langsung deh diserbu karo petugas bandara. Diudal-udal ora nggenah. Dikeluarne kabeh barang-barangku tanpa etika. Kok iso tanpa etika? yo jelas no, mbokyo nek ngetokke barang ki alon-alon, aku yo ga bakal mlayu. Mosok dalemanku barang ditokne, asal ngetokne wae. Yo tengsin lah diriku. Pas wes ketemu barang sing dicurigai, dek e takon “ini apa??” dengan nada selidik lan penuh curiga. Tak jawab ae “batere laptop pak, pesenan dari temen saya di manokwari”.  Sontak bapake petugas mau nylimur-nylimur. Bak meh dadi pahlawan, malah senyam senyum kisinan. Aku nambahi nyang bapake “pak aku bukan teroris lho..”, bapake malah ketiwi-ketiwi tanpa merasa bersalah ngodal ngadul pakaianku termasuk dalemanku.

Wes cah semene sek postinganku dino iki. Kisahe teroris ning bandara sorong, manokwari dll tak terusne postingan selanjute.

Tugas Kuliah Nonton Film Eagle Eye

Aneh banget moco judul postingan iki. Tugas kuliah kok malah kon nonton film. Mayak-mayak yen judul film e nanggo boso indonesia koyo ayat-ayat cinta, di atas mihrab cinta utowo ketika cinta bertasbih (aku banget sing iki), lha iki kon nonton film Eagle Eye. Jare dosene sih film iki nyeritakke kemajuan neng bidang komputer, dadi kabeh jare biso dikendalikan karo komputer.

Pas kuliah kan diceritani masalah hacking-hacking ngono lah, utowo opo lah, aku rodo ora nggatekne hehe, maaf ya pak, nah bapake kui ngakon nonton film Eagle Eye kui mau nggo nambah pengetahuan, peh kemajuan teknologi kui wes adoh banget saiki. Sampai-sampai komputer kewalik sing mengendalikan menungso.

Ngomong-ngomong tugas iki, lumayan pas mulih nyang depok kan ono koneksi internet speedy, dadi pikirku lumayan cepet ki yen nggo download film kui mau. Searching-searching golek link film Eagle Eye mau, eh kok terbersit kelingan tugas liyane yoiku tugas gawe paper XML. Yo wes tak golekane tugas XML sek lah, sopo reti langsung nemu lan rampung.

Nah pas wes nemu link nggo tugas XML, pikirku wes aman lah tugas iki, selain link kui, mas ku yo nduwe buku tentang XML. Aman.. Iso nglanjutke golek-golek film Eagle Eye. Lha pas lagi golek-golek lha kok sekilas ketok gambar lan trailer film spiderman 4, haha ndelalah aku yo urung nonton, yo wes lah aku download sik spiderman 4 iki sek. Jan tobat tenan iki, kok dadri ora fokus ngene hehehe..

image

Wes lah, postingan dino iki semene sek. Selamat berakhir pekan. Aku meh nyang mburi sek, kebelet.

Minggu Pertama Ning Bandung Cepet Banget

Kuliah seminggu koyo ora kroso iki. Koyo-koyoke wingi lagi senen, eh iki wes jumat. Piye ora kroso cepet, lha wong kuliahe bolong-bolong koyo lanthing khas kebumen. Mosok kuliah mlebu jam 9 esuk, mulih kost jam 11. Wektu liyano yen ora sholat, madang (3x), yo turu alias micek boso kasare.

Nah dino jumat iki wektune mulih nyang Depok, tujuane arep njimuk klambi lan perkakas-perkakas liyane sing perlu. Maklum wingi pas mangkat mrene, gawanku mung sak ransel tok. Sitik banget nggo ukuran wong sing lagi arep dadi mahasiwa, eh salah mahasiswa maksudku. Lha ngopo kok mung sak ransel thok, kui wes tak perhitungke lah. Amarga sakdurunge nyang Bandung iki, aku durung oleh kost-kostan je.. Yen arep mubeng-mubeng ki koyoke repot banget yen nggawani koper, opo meneh koperku ora mung siji. Yo wes tak gowo ae sing perlu2 ae, klambi 4 setel, kathok dhowo 2 setel, daleman akeh, lan anduk ukuran 15 cm x 15 cm. Hehehe.

Sak tekane nang Bandung alhamdulillah ono sing mapak, yoiku mbak Erna, Ana, karo mas Banu (bojone Ana). Syukur banget ono sing mapak, niat soko ngomah sih pengen sak tekane Bandung langsung golek ojek trus mubeng-mubeng golek kostan, tp sajake angel yen ga ngerti ancer-ancer panggonan kost sing rame. Yo ono sing mapak mau, aku sidane diterke golek kost-kostan nganti sak nemune. Alhamdulillah maturnuwun banget karo Ana dan mas Banu, serta mbak Erna mugo-mugo dadi pahala nggo sampeyan kabeh, aamiin..

Wah iki mau jane meh nyritakke perjalananku nang sepur soko Bandung nyang Depok alias mulih perdanaku setelah kuliah seminggu. Yo wes lah,  ngono wae soale aku wes luwe meneh ki nang sepur, arep golek mangan pengene 🙂