Monthly Archives: April, 2018

Tondo2 Dietmu Gagal

Urung suwe iki aku nemu artikel apik ning internet. Artikel sing lagi cocok tak woco akhir2 iki. Yoiku artikel sing ono hubungane karo diet. Artikel mau lagi mbahas tondo2ne dietmu gagal.

Penasaran banget karo artikel mau. Tak kiro ki tondone diet gagal ki misale bobot malah mundak. Awak rasane kebak, lan liyo liyane. Jebule luwih menyang kesehatan. Lha iki lho tondo2ne.

1. Rambut dadi tipis/rontok

Jare nek diete gagal ki ketok soko rambute, dadi tipis amargo rontok. Salah siji penyebabe yoiku kurang zat besi. Zat besi iki kan zat sing memproduksi sel darah merah. Lha pas diet sing ga sehat, mesti kekurangan sayuran hijau. Lha nggo konco2 sing lagi diet, ojo lali saturan hijaune. Supoyo diete lancar, sehat, awak dadi langsing.

2. Sembelit

Lha nek iki goro2ne dietmu kekurangan serat. Minum air putih sing akeh durung cukup ngatasi sembelit. Konco2 kabeh kudu merhatekno asupan serat ning maemanmu.

3. Bibir pecah2

Salah sijine efek kurang zat besi yoiku bibir pecah2. Selain nambah sayuran hijau untuk mencegah, konco2 kso nganggo lip balm nggo penyembuhane.

4. Kondisi kulit elek

Diet sing ga sehat iso nyebabke mulai dari muncul jerawat tekan muncul bercak2 putih ning kulit. Iki penyebab e yoiku diete asal2an, ga merhatekno zat2 ing dibutuhno awakmu dhewe.

Nha.. yen konco2 lagi diet trus salah siji tondo2 dialami, monggo diubah pola diete. Golek referensi tentang diet sing sehat. Langsing boleh tapi sehat nomor satu.

Salam diet, haha..

Salaman Plengos

Iki pengalamanku sing tak alami rung suwe iki. Pengalaman iki wes tau tak alami wes peng akeh. Ketokane sederhana, tapi sebenere menyakitkan. Pengalaman opo iku? Yoiku pengalaman salaman (jabat tangan bahasa indonesane), tapi sing ngejak salaman ora nyawang mripate dhewe. Alias salaman plengos.

sumber gambar: tribunnews.com

Salaman iku ibarate penyambung silaturahim. Ikatan batin sing biasane luwih keroso nek mripate dhewe ki saling pandang, saling senyum. Lha nek mripate ki ora nyawang, kok koyone wong iki nyepelekne.

Yo mugo2 konco2 kabeh ojo sampek nglakoni koyo mengkono ya. Jogo perasaan wong sing mbok salami ya. InsyaAlloh nek salaman dengan tatap mata ki luwih adem. Luwih keroso pasedulurane. Tapi yo ojo kebablasan, salaman karo lawan jenis kelamin yg bukan mahram. Ga oleh iku co. Hehe.

Yo wes monggo silakan bersalam2an mbi konco2 liyane, ojo lali senyum lan sumringahe. Ben umur dan rizki tambah berkah aamiin.

Menu Diet

Aku pernah nemu menu diet ning internet, ngene iki:

1. Hari pertama: buah thok

2. Hari kedua: sayur thok

3. Hari ketiga: buah karo sayur thok

4. Hari keempat: susu karo pisang thok

5. Hari kelima: nasi 5 sendok (sedino oleh pindo) dan tomat

6. Hari keenam: tahu tempe dan nasi 5 sendok, sayur yo ora popo

7. Hari ketujuh: koyo hari keenam, ning tambah jus gapopo

Jare yen nglakoni ngene, bobotmu bakal medun 7kg. Wow.

Ayo konco2 sing isih podo gembrot koyo aku, dicoba sek. Yen hari pertama gagal, yo wes ganti metode lain sing luwih penak. Hehe.

PTMSI (Persatuan Tukang Maido Selindo)

Soal pingpong, aku memang hobi karo olah raga iki. Sanadyan ora jago banget, aku isih iso dolanan ra ketang smash metu2 wae. Mbiyen aku meh melu ning PTMSI (Persatuan Tenis Meja Seluruh Indonesia) Kab. Wonogiri, yo ben iso nduwe konco akeh lan ngembangke permainan. Tapi ga sido, sibuk hehe.

sumber gambar: pingpongperfect.com

Ning kesempatan iki, aku ora arep mbahas PTMSI sing ngono kui. Tapi PTMSI sing arep tak bahas yoiku Persatuan Tukang Maido Seluruh Indonesia. Haha. tak ngguyu sek.

Akeh banget konco2ku sing seneng maido. Maido soal kerjaan. Tapi wong2 sing maido yo mung wong2 kui wae. Liyane sih nyantai2 wae. Nek misale dilumpukno ning wadah perkumpulan. Koyoke tambah seru, wong2 sing seneng maido kui.

Misale PTMSI kui nduwe struktur organisasi mulai dari Ketua Maido. Saking seringe maido, wong iki didadekno ketuane. Yen pengen belajar maido, yo ndang paranono wong iki.

Ono meneh sekretaris maido, iki tugase nyateti wong2 sing seneng maido. Tiap ono sing maido, catet trus disebarno. Jahat!

Lha sing terakhir ki anggota biasa. Wong iki maido diumpamakno wes dadi profesine dheweke. Tiap ono wong liyo sing obah, dimaido. No ing omah maido, ning ndalan maido, neng kerjoan yo maido. Tiada hari tanpa maido.

Aku sih terkadang juga isih maido. Yo jenenge menungso ra luput karo salah. Aku yo mung iso ngandani awakku dhewe. Ojo sok maido. Soale wong sing dipaido ki jan ora penak. Merasa tidak dihargai jerih payahe. Ayo kabeh podo2 menghargai orang lain. Urung mesti awake dhewe luwih biso katimbang wong sing dipaido.

Oleh karena itu, mari kita bubarkan PTMSI alias Persatuan Tukang Maido Seluruh Indonesia. Merdeka!

Nongki Ning Hik

Alhamdulillah co.. Wengi iki aku iso dolan metu karo konco2. Ora perlu nyang bioskop, ora perlu nyang mall, cukung nongki ning hik ning trotoar solo baru. Ngene thok wae nyang ati marai seneng.

sumber gambar: travel.detik.com

Urusan kerjaan sing marai sirah mumet langsung ilang. Ga perlu dipikir nemen2. Urusan ndonya ki yen terlalu nemen dipikir ora ono enteke. Sing wes cukup, mikir piye ben turah. Sing wes turah, mikir saingane akeh2an turah. Ngono terus ra entek2.

Daripada ngguwak2 energi nggo mikir ndonya sing fana iki, mending silaturahmi karo kekonco. Nongkrong2 karo ngopi. Bincang2 sing manfaat lan yo kadang2 lucu. Alhamdulillah nikmat. Opo meneh ono sing mbayari..

Kerjo Pas Liburan

Alhamdulillah nggon kerjaanku nduwe semangat kerjo sing dhuwur. Salah satu semboyane yoiku amanah. Lha opo2 wae sing diamanahke nyang konco2 kerjo, langsung dilaksanakne. Yo ono wae sih sing nggresulo amargo siji loro alesan-alesan.

sumber gambar: jogja.tribunnews.com

Salah sijine alesan konco2 sing nggresulo yoiku kerjo pas ing dino libur. Menurut konco2 (tapi ora kabeh), kerjo ning sabtu minggu ki ngganggu banget. Misale ngganggu acara liburan keluargo, njagong ning hajatan lan alesan liya2ne. Tapi masio nggresulo, konco2ku iki pancen lucu o, tetep wae dilakoni. Hehe.

Yo aku mung iso ngandani awakku dhewe. Yen ono amanah ning kerjo ki yo wes lah dilakoni ae. Masalah sabtu minggu isih kerjo, mesti ono ijole.. mesti.. insyaalloh ding.. Yo adep2 karo belajar menjalankan amanah dari atasan.. Yo wea semene ae, monggo kerjo.. kerjo.. kerjo..

Puncak Karir

Alhamdulillah, moco judul tulisan iki meneh-meneh ngeroso syukur banget iso pindah kerjo ning kampunge dhewe. Bayangno gaes, wes pirang-pirang tahun merantau. AKhire iso pindah juga. Ngomong-ngomong, sebenere aku wes 2 tahunan pindang nyang kene. Ning lagi sempet nulis-nulis meneh. Maklum cah anyaran, biasane langsung sibuk. Akeh gawean.

wisata-wonogiri

sumber gambar: mytrip123.com

Kerjo nang kampunge dhewe memang enak tenan. Wes jarang nganggo bahasa indonesia2an, mangkat mulih nang kerjoan yo iso dilaju. Ketemu anak bojo sabendino. Liyane kui, soko sisih kerjaan yo luwih penak. Luwih nyata. Kerjo ning lapangan, iso ketemu karo responden langsung.

Yen diibaratke wong sing lagi meniti karir, aku saiki wes bener-bener ning puncak karir. Wes ga ono meneh sing dikejar kajobo golek katentreman urip ning ndonya kanggo sangu dino sesuk.

Wes lah semene ae. Wes entek kata-kataku. Alhamdulillahi Robbil ‘Alamiin..