Category Archives: Bandung

Suwi Tenan Ora Ngeblog, Amargo..

Suwe tenan iki wes ora ngeblog cah.. maklum saiki sik dadi mahasiswa je.. mahasiswane wes semester akhir sisan.. uakeh banget kesibukan akhir2 iki.. futsal, pulkam, nyang gazibu, opo meneh yo??? (ra penting)

Tapi beneran lho kon.. selain tesis, tugas-tugas kuliah ora entek-entek.. bar presentasi tugas, isih presentasi seminar.. opo meneh iki wes seminar ke-2, sekitar 2 bulan meneh sidang… oh… tidaaaak…

Tapi yowes lah, dinikmati wae.. pancen yen lulus mengko bakalan kangen masa-masa kuliah… yen lulus..

Menungso Rajin Males

“Aku janji, ngko yen wes tekan ngomah arep sinau tenanan”. Kui sing muni ning pikiranku sak bare ujian tengah semester.. Lha goro2 ne persiapan its sing kurang mateng, uts tak garap sak isone.. Tapi alhamdulillah lancar jaya.. Mungkin iki mergo dongane mboke kali yo.. Suwun ya mbok.. Aku ngeroso dadi menungso sing paling rajin males-malesan.. Aku janji, UAS dmengko arep tenanaaaaaaaannnnn!! 🙂

Suwe Ga Posting

Suwiii tenan aku ga ngupdate blogku. Sampe-sampe aku meh lali nduwe blog iki. Dudu opo-opo. Akhir-akhir iki tugas kuliah akeh banget sampek blokeken. Hoeek..

Blokekene ga cuma kiasan. Iki bener-bener blokeken, moso garap tugas Search Engine mulai esuk jam 10 sampe sesuke esuk jam 6. Ora kon muntah. Masuk angin plus nggreges 2 dino, haduh nelongso tenan. Yoh mugo-mugo mengko yen garap ga ditunda-tunda meneh. Wes yo semene ae.. 🙂

Tugas Kuliah Nonton Film Eagle Eye

Aneh banget moco judul postingan iki. Tugas kuliah kok malah kon nonton film. Mayak-mayak yen judul film e nanggo boso indonesia koyo ayat-ayat cinta, di atas mihrab cinta utowo ketika cinta bertasbih (aku banget sing iki), lha iki kon nonton film Eagle Eye. Jare dosene sih film iki nyeritakke kemajuan neng bidang komputer, dadi kabeh jare biso dikendalikan karo komputer.

Pas kuliah kan diceritani masalah hacking-hacking ngono lah, utowo opo lah, aku rodo ora nggatekne hehe, maaf ya pak, nah bapake kui ngakon nonton film Eagle Eye kui mau nggo nambah pengetahuan, peh kemajuan teknologi kui wes adoh banget saiki. Sampai-sampai komputer kewalik sing mengendalikan menungso.

Ngomong-ngomong tugas iki, lumayan pas mulih nyang depok kan ono koneksi internet speedy, dadi pikirku lumayan cepet ki yen nggo download film kui mau. Searching-searching golek link film Eagle Eye mau, eh kok terbersit kelingan tugas liyane yoiku tugas gawe paper XML. Yo wes tak golekane tugas XML sek lah, sopo reti langsung nemu lan rampung.

Nah pas wes nemu link nggo tugas XML, pikirku wes aman lah tugas iki, selain link kui, mas ku yo nduwe buku tentang XML. Aman.. Iso nglanjutke golek-golek film Eagle Eye. Lha pas lagi golek-golek lha kok sekilas ketok gambar lan trailer film spiderman 4, haha ndelalah aku yo urung nonton, yo wes lah aku download sik spiderman 4 iki sek. Jan tobat tenan iki, kok dadri ora fokus ngene hehehe..

image

Wes lah, postingan dino iki semene sek. Selamat berakhir pekan. Aku meh nyang mburi sek, kebelet.

Minggu Pertama Ning Bandung Cepet Banget

Kuliah seminggu koyo ora kroso iki. Koyo-koyoke wingi lagi senen, eh iki wes jumat. Piye ora kroso cepet, lha wong kuliahe bolong-bolong koyo lanthing khas kebumen. Mosok kuliah mlebu jam 9 esuk, mulih kost jam 11. Wektu liyano yen ora sholat, madang (3x), yo turu alias micek boso kasare.

Nah dino jumat iki wektune mulih nyang Depok, tujuane arep njimuk klambi lan perkakas-perkakas liyane sing perlu. Maklum wingi pas mangkat mrene, gawanku mung sak ransel tok. Sitik banget nggo ukuran wong sing lagi arep dadi mahasiwa, eh salah mahasiswa maksudku. Lha ngopo kok mung sak ransel thok, kui wes tak perhitungke lah. Amarga sakdurunge nyang Bandung iki, aku durung oleh kost-kostan je.. Yen arep mubeng-mubeng ki koyoke repot banget yen nggawani koper, opo meneh koperku ora mung siji. Yo wes tak gowo ae sing perlu2 ae, klambi 4 setel, kathok dhowo 2 setel, daleman akeh, lan anduk ukuran 15 cm x 15 cm. Hehehe.

Sak tekane nang Bandung alhamdulillah ono sing mapak, yoiku mbak Erna, Ana, karo mas Banu (bojone Ana). Syukur banget ono sing mapak, niat soko ngomah sih pengen sak tekane Bandung langsung golek ojek trus mubeng-mubeng golek kostan, tp sajake angel yen ga ngerti ancer-ancer panggonan kost sing rame. Yo ono sing mapak mau, aku sidane diterke golek kost-kostan nganti sak nemune. Alhamdulillah maturnuwun banget karo Ana dan mas Banu, serta mbak Erna mugo-mugo dadi pahala nggo sampeyan kabeh, aamiin..

Wah iki mau jane meh nyritakke perjalananku nang sepur soko Bandung nyang Depok alias mulih perdanaku setelah kuliah seminggu. Yo wes lah,  ngono wae soale aku wes luwe meneh ki nang sepur, arep golek mangan pengene 🙂

Meuni Tiris Pisan Euy

Adem tenan rasane neng kene. Yo, neng kene, Bandung Jawa Barat. Iki aku lagi sekolah neng bandung ceritane. Itung-itung nambah ilmu to. Kesel lan bosen kerjo sing tak rasakne 4 tahun terakhir iki. Sopo sing ra bosen? 4 tahun kerjo ning perantauan, coba perantauane neng jakarta ngono penak, lha iki merantaune neng “negara papua” istilahe mbahku. Eh lha dhala entuk beasiswa ko BPS kon nglanjutke sekolah S2 neng ITB Bandung. Walhamdulillaah..

Nah judul postingan iki sing tak rasakne “wow” pertama kali neng kota iki, dudu panganane, dudu pemandangane, dudu wong2ane, tapi banyune kui lho.. ademe ora njamak tenan.. nah ning boso kene kan munine “meni tiris pisan euy”, sing artine adem buanget e.. hehehe

image

Sakmene sek postingan dino iki.