Category Archives: Terorisme

Ledakan yang Diduga Bom Depok

Ngeri juga ndelok berita neng tipi mambengi. Ono berita soal ledakan ning daerah Beji Depok, lan akeh sing ndugo ledakan kui mau asale soko rakitan bom. Wah aku dadi luweh ati-ati yen metu ko ngomah. Iso-iso aku keno periksa karo pak polisi amarga jenggotku sing mirip karo pelaku-pelaku teroris mbiyen-mbiyen.

Tak ceritakne wae yo ngopo aku dadi trauma karo berita-berita sing mambu terorisme ngene iki. Mbiyen pernah kedadean sing menurutku konyol banget, yoiku aku pernah beberapa kali dikiro sang aktor terorisme sing lagi merajalela ning indonesia. Aku pernah diperikso ning bandara soekarno hatta, bandara dominic eduard osok kota sorong, dicurigai di bandara rendani manokwari, dicurigai ning pasar baru jakarta pusat. Asem tenan ik, iku kabeh
mau asline menurutku kedadean paling konyol seng pernah tak alami.

Sing pertama pemeriksaanku oleh petugas bandara di bandara soekarno hatta. Kedadean iku pas aku nglebokne tas ransel ning alat scan sebelum masuk ruang chek in. Nah pas ransel wes mlebu alat scan, tak pikir kok suwe tenan ranselku ning njero. Bareng tak delok-delok petugase, ternyata wonge lagi mloroki tasku jarene ono barang sing mencurigakan ning tasku. Eh ditambah wonge ki mlirak mlirik arah jenggotku. Wah aku lagi paham, ning tasku kan ono batere laptop 2 batang cacahe. Mesti ndarai pemicu bom kui.

Nah pas tase metu ko alat scan mau, langsung deh diserbu karo petugas bandara. Diudal-udal ora nggenah. Dikeluarne kabeh barang-barangku tanpa etika. Kok iso tanpa etika? yo jelas no, mbokyo nek ngetokke barang ki alon-alon, aku yo ga bakal mlayu. Mosok dalemanku barang ditokne, asal ngetokne wae. Yo tengsin lah diriku. Pas wes ketemu barang sing dicurigai, dek e takon “ini apa??” dengan nada selidik lan penuh curiga. Tak jawab ae “batere laptop pak, pesenan dari temen saya di manokwari”.  Sontak bapake petugas mau nylimur-nylimur. Bak meh dadi pahlawan, malah senyam senyum kisinan. Aku nambahi nyang bapake “pak aku bukan teroris lho..”, bapake malah ketiwi-ketiwi tanpa merasa bersalah ngodal ngadul pakaianku termasuk dalemanku.

Wes cah semene sek postinganku dino iki. Kisahe teroris ning bandara sorong, manokwari dll tak terusne postingan selanjute.