Category Archives: Wonogiri

PTMSI (Persatuan Tukang Maido Selindo)

Soal pingpong, aku memang hobi karo olah raga iki. Sanadyan ora jago banget, aku isih iso dolanan ra ketang smash metu2 wae. Mbiyen aku meh melu ning PTMSI (Persatuan Tenis Meja Seluruh Indonesia) Kab. Wonogiri, yo ben iso nduwe konco akeh lan ngembangke permainan. Tapi ga sido, sibuk hehe.

sumber gambar: pingpongperfect.com

Ning kesempatan iki, aku ora arep mbahas PTMSI sing ngono kui. Tapi PTMSI sing arep tak bahas yoiku Persatuan Tukang Maido Seluruh Indonesia. Haha. tak ngguyu sek.

Akeh banget konco2ku sing seneng maido. Maido soal kerjaan. Tapi wong2 sing maido yo mung wong2 kui wae. Liyane sih nyantai2 wae. Nek misale dilumpukno ning wadah perkumpulan. Koyoke tambah seru, wong2 sing seneng maido kui.

Misale PTMSI kui nduwe struktur organisasi mulai dari Ketua Maido. Saking seringe maido, wong iki didadekno ketuane. Yen pengen belajar maido, yo ndang paranono wong iki.

Ono meneh sekretaris maido, iki tugase nyateti wong2 sing seneng maido. Tiap ono sing maido, catet trus disebarno. Jahat!

Lha sing terakhir ki anggota biasa. Wong iki maido diumpamakno wes dadi profesine dheweke. Tiap ono wong liyo sing obah, dimaido. No ing omah maido, ning ndalan maido, neng kerjoan yo maido. Tiada hari tanpa maido.

Aku sih terkadang juga isih maido. Yo jenenge menungso ra luput karo salah. Aku yo mung iso ngandani awakku dhewe. Ojo sok maido. Soale wong sing dipaido ki jan ora penak. Merasa tidak dihargai jerih payahe. Ayo kabeh podo2 menghargai orang lain. Urung mesti awake dhewe luwih biso katimbang wong sing dipaido.

Oleh karena itu, mari kita bubarkan PTMSI alias Persatuan Tukang Maido Seluruh Indonesia. Merdeka!

Nongki Ning Hik

Alhamdulillah co.. Wengi iki aku iso dolan metu karo konco2. Ora perlu nyang bioskop, ora perlu nyang mall, cukung nongki ning hik ning trotoar solo baru. Ngene thok wae nyang ati marai seneng.

sumber gambar: travel.detik.com

Urusan kerjaan sing marai sirah mumet langsung ilang. Ga perlu dipikir nemen2. Urusan ndonya ki yen terlalu nemen dipikir ora ono enteke. Sing wes cukup, mikir piye ben turah. Sing wes turah, mikir saingane akeh2an turah. Ngono terus ra entek2.

Daripada ngguwak2 energi nggo mikir ndonya sing fana iki, mending silaturahmi karo kekonco. Nongkrong2 karo ngopi. Bincang2 sing manfaat lan yo kadang2 lucu. Alhamdulillah nikmat. Opo meneh ono sing mbayari..

Kerjo Pas Liburan

Alhamdulillah nggon kerjaanku nduwe semangat kerjo sing dhuwur. Salah satu semboyane yoiku amanah. Lha opo2 wae sing diamanahke nyang konco2 kerjo, langsung dilaksanakne. Yo ono wae sih sing nggresulo amargo siji loro alesan-alesan.

sumber gambar: jogja.tribunnews.com

Salah sijine alesan konco2 sing nggresulo yoiku kerjo pas ing dino libur. Menurut konco2 (tapi ora kabeh), kerjo ning sabtu minggu ki ngganggu banget. Misale ngganggu acara liburan keluargo, njagong ning hajatan lan alesan liya2ne. Tapi masio nggresulo, konco2ku iki pancen lucu o, tetep wae dilakoni. Hehe.

Yo aku mung iso ngandani awakku dhewe. Yen ono amanah ning kerjo ki yo wes lah dilakoni ae. Masalah sabtu minggu isih kerjo, mesti ono ijole.. mesti.. insyaalloh ding.. Yo adep2 karo belajar menjalankan amanah dari atasan.. Yo wea semene ae, monggo kerjo.. kerjo.. kerjo..

Puncak Karir

Alhamdulillah, moco judul tulisan iki meneh-meneh ngeroso syukur banget iso pindah kerjo ning kampunge dhewe. Bayangno gaes, wes pirang-pirang tahun merantau. AKhire iso pindah juga. Ngomong-ngomong, sebenere aku wes 2 tahunan pindang nyang kene. Ning lagi sempet nulis-nulis meneh. Maklum cah anyaran, biasane langsung sibuk. Akeh gawean.

wisata-wonogiri

sumber gambar: mytrip123.com

Kerjo nang kampunge dhewe memang enak tenan. Wes jarang nganggo bahasa indonesia2an, mangkat mulih nang kerjoan yo iso dilaju. Ketemu anak bojo sabendino. Liyane kui, soko sisih kerjaan yo luwih penak. Luwih nyata. Kerjo ning lapangan, iso ketemu karo responden langsung.

Yen diibaratke wong sing lagi meniti karir, aku saiki wes bener-bener ning puncak karir. Wes ga ono meneh sing dikejar kajobo golek katentreman urip ning ndonya kanggo sangu dino sesuk.

Wes lah semene ae. Wes entek kata-kataku. Alhamdulillahi Robbil ‘Alamiin..