Tag Archives: tukang

PTMSI (Persatuan Tukang Maido Selindo)

Soal pingpong, aku memang hobi karo olah raga iki. Sanadyan ora jago banget, aku isih iso dolanan ra ketang smash metu2 wae. Mbiyen aku meh melu ning PTMSI (Persatuan Tenis Meja Seluruh Indonesia) Kab. Wonogiri, yo ben iso nduwe konco akeh lan ngembangke permainan. Tapi ga sido, sibuk hehe.

sumber gambar: pingpongperfect.com

Ning kesempatan iki, aku ora arep mbahas PTMSI sing ngono kui. Tapi PTMSI sing arep tak bahas yoiku Persatuan Tukang Maido Seluruh Indonesia. Haha. tak ngguyu sek.

Akeh banget konco2ku sing seneng maido. Maido soal kerjaan. Tapi wong2 sing maido yo mung wong2 kui wae. Liyane sih nyantai2 wae. Nek misale dilumpukno ning wadah perkumpulan. Koyoke tambah seru, wong2 sing seneng maido kui.

Misale PTMSI kui nduwe struktur organisasi mulai dari Ketua Maido. Saking seringe maido, wong iki didadekno ketuane. Yen pengen belajar maido, yo ndang paranono wong iki.

Ono meneh sekretaris maido, iki tugase nyateti wong2 sing seneng maido. Tiap ono sing maido, catet trus disebarno. Jahat!

Lha sing terakhir ki anggota biasa. Wong iki maido diumpamakno wes dadi profesine dheweke. Tiap ono wong liyo sing obah, dimaido. No ing omah maido, ning ndalan maido, neng kerjoan yo maido. Tiada hari tanpa maido.

Aku sih terkadang juga isih maido. Yo jenenge menungso ra luput karo salah. Aku yo mung iso ngandani awakku dhewe. Ojo sok maido. Soale wong sing dipaido ki jan ora penak. Merasa tidak dihargai jerih payahe. Ayo kabeh podo2 menghargai orang lain. Urung mesti awake dhewe luwih biso katimbang wong sing dipaido.

Oleh karena itu, mari kita bubarkan PTMSI alias Persatuan Tukang Maido Seluruh Indonesia. Merdeka!